Links

Nedenfor findes en række links til andre sider om besættelsen, samt til andre interessante sider.

Sider om besættelsen:
modstandskampen.dk – om bl.a. BOPA, modstandskampen generelt og Danmark under besættelsen.

Befrielsen1945.dk – om Danmarks befrielse og tiden under besættelsen. Webstedet er beregnet til undervisning i grundskolens ældste klasser og på ungdomsuddannelser.

Frikorps-Danmark.dk – om Frikorps Danmark generelt af amatørhistoriker Frants J. Langhoff.

FlyfotoArkivet LW1944 – De tyske flyfotos fra besættelsen viser, hvordan Danmark – og store dele af vores område så ud fra luften. Let at sammenligne med i dag.

DKP og Frihedskampen -om kommunisterne og deres involvering i modstandsbevægelsen. Omfattende materialesamling med bl.a. illegale blade.


Lokale museer:
Holbæk Museum – en del af Museum Vestsjælland. Fra3. maj 2015 er der udstilling om dramatisk flystyrt, hvor et Halifax BB378 styrtede på en mark ved Bonderup.

Oplevelsescenter Nyvang – Anderledes og levende oplevelsescenter. Hvert år i den første weekend i maj afholdes arrangement med besættelsestiden som omdrejningspunkt. 

Egholm Museum – Museet, der ligger ved Kirke Hyllinge, har bl.a. en unik og spændende samling af genstande fra 2. verdenskrig, besættelsen og modstandskampen. 

Andre museer:

Frihedsmuseet – Efter branden i det gamle Musset for Danmarks Frihedskamp 1940-45, er museet genopbygget med nye moderne bygninger og udstillingen er helt nytænkt. Her forsøger man at inddrage den besøgende med forskellige aktiviteter.

Stjerne Radio – Et museum i Istedgade i København. Det var i Stjerne Radio, at modstandsgruppen Holger Danske opstod. 

Panzermuseum East – Museet, der ligger ved Slagelse, handler om warzawapagten og den kolde krig, som fulgte i kølvandet på 2. verdenskrig. Men museet har bl.a. en sovjetisk T-34 kampvogn fra 1943.